30 september 2001


Klicka här för att gå tillbaka till startsidan

Idag var det basar på gatan precis utanför vårt hus. Det var så mycket japaner där att bara en minoritet kan ha varit från vårt område. De sålde mest begagnade saker, kläder och leksaker. Men också mat som lagades till framför ögonen på oss. En man stod och slog med en träklubba på hett ris som efterhand formades till en seg massa. Tyvärr hade jag inte kameran med från början och när jag kom tillbaka hade han redan slutat hamra.

Josefin och Thomas fick varsin "snörlott" där de drog i ett snöre för att få en påse. Det var massor med små leksaker i varje påse och när de kom hem bytte de med varandra. Jag köpte en kamera till Josefin eftersom hon tidigare uttryckt en önskan om att få en. Den kostade bara 800 yen så jag tyckte det var rimligt fast det inte var födelsedag eller julafton. 

Efter Josefins inspiration ordnade jag en liten skattjakt där hon fick leta efter lappar som ledde fram till den dolda kameran. Hon blev jätteglad och Thomas blev arg för att inte han fick nån kamera, fast han redan hade tre stycken!

Josefin fick feber senare på dagen och sov flera timmar. Hon vaknade när Björn, en av pappas kompisar enligt Ulrika, och vän till familjen, kom på middag.

Utsikt från vår parkeringsplats tidigt på morgonen

Porslin till salu

En sko- och väskförsäljare samt alla varor

Liten inblick i folkmassan

Snörlotteriet efter att många barn varit framme 

Mysbild med mo(n)ster Helena

Björn till vänster

Det ska böjas i tid...

Klicka här för att gå tillbaka till startsidan


Skicka e-mail till
 MammasPyre@hotmail.com


07 Nov 2001 11:21 AM