29 september 2001


Klicka här för att gå tillbaka till startsidan

Igår hade jag fått ta hand om barnen på svenska skolan på ambassaden. Ulrika hade lånat mina nycklar till hemhjälpen Linda och jag hade funderat på hur jag skulle kunna komma in utan nycklar, men tänkte att Ulrika nog hade ordnat det på något sätt. Men det hade hon inte. Hon hade bara glömt det. 

Så där stod vi utanför dörren, Ulrika och Amir var på Parent Social på Josefins skola och vi kom inte in. Vi ringde på hos grannen och kom inte fram på mobiltelefonerna förrän efter flera timmar. Under tiden hade vi hunnit titta på film och äta dyr hämtpizza (2 800 yen styck) som de envisades med att betala. Ulrika skämdes när de kom och hämtade oss, och jag skämdes med för att jag inte tänkt själv.

Sista gången jag litar blint på en vuxen! Jag måste lära mig att tänka själv!

Idag har jag varit på barnkalas hos familjen Ueda. Deras son Max fyllde 6 år och han hade 18 gäster som skulle servas med tårta och godispåsar. Maria hade två maids och jag som hjälpte till förutom hon och hennes man. Jag hade hand om fiskdammen och fick även packa godispåsarna samt sätta ut tipspromenaden. 3 000 fick jag för besväret och sen fick jag ta med barnen Rex hem till sig. 

Resten av kvällen passade jag Alexander och Johannes Rex när deras föräldrar var på vinprovning och socialiserade. Det var riktigt mysigt. Vi åt godis och spelade brädspel. Jag lärde Alex att spela Othello och vann med knapp marginal. Han var inte ledsen för det och jag berömde honom för att vara riktigt duktig redan första gången. Sen är jag en usel othello-spelare men det sa jag inte.

De var väldigt skötsamma utom när det var dags att lägga sig vid 21. Så jag mutade dem och sa att de fick titta på Cartoon Network om de var ombytta och tandborstade före 21.30. Det fick dem att flyga uppför trappan och byta om. Så vi såg på tv till 22.30 och sen var det läggdags. Alex ville att jag skulle läsa Harry Potter för honom, och då passade jag på att låna hans Harry Potter bok 3 och 4 som jag ville läsa.

Sen kunde Alex inte somna så jag fick lägga mig hos honom tills han somnade. Det kändes bra att få ett sånt...förtroende? Ansvar? Vet inte. Det kändes bra.

Halv ett kom Susanne och Thomas tillbaka och gav mig 11 000 för 8 timmars arbete plus taxiresa hem. Bra betalt för en dags arbete!

Mysbild på morgonen

Spionfoto på de snälla grannarna

De två hemhjälparna och en massa kalasmat

Födelsedagsbarnet Max Ueda och lillasyster Miki, Josefins "bästa vän"

Alexander Rex i lektagen (varför blev det ingen bild på Johannes?)

Japaner kan inte stavning (serien Japanska Stämningsbilder)

Japaner kan inte grammatik heller (serien Japanska Stämningsbilder)

Klicka här för att gå tillbaka till startsidan


Skicka e-mail till
 MammasPyre@hotmail.com


07 Nov 2001 11:19 AM