27 oktober 2001


Klicka här för att gå tillbaka till startsidan

Micke åkte hem tidigt på morgonen, och kvar var jag som hade en månad kvar här.

Halloween! Idag hade ett gäng svenskar borta i Shibuya bestämt sig för att fira Halloween och göra Trick or Treat. Barnen hade varsin kostym från Toys'R'Us och en ihålig plastpumpa att få godis i. Men det var inte riktigt dags att gå.

Till Halloween måste man ha pumpa, och i år fick jag äran att skära till ansiktet på pumpan. Sen ställde vi den utanför dörren så att folk skulle se att vi firade Halloween.

Förra gången familjen Vakili var i parken hade Josefin lärt sig cykla utan stödhjul. Nu kunde hon cykla ganska långt själv, och vi gick ut för att träna och dokumentera. Det gick riktigt bra. Ulrika och Amir filmade, och lyckades fånga på film när Josefin cyklade in i en bil. De skulle skicka filmen till Sverige så resten av släkten kunde få se, men det tror jag inte har gjorts. Ja, alltså inte just den filmen, men en film av Josefin som cyklar.

Framåt tretiden åkte de iväg till Östlings för att förena sig med de andra barnen och gå Trick or Treat. Det går till så att man går från hus till hus och ringer på. När de öppnar säger man "Trick or Treat" ("bus eller godis" heter den dåliga svenska översättningen). Får man då inget godis så gör man nåt bus med familjens hus. Det påminner om påskkärring, men lite vildare.

Jag kunde inte följa med, fast jag hade velat. Jag skulle passa Filip för hans föräldrar skulle gå ut och äta middag. Det var osäkert om jag skulle lyckas få Filip att somna, eftersom han på sista tiden var så mammig att hans pappa knappt hade kunnat få honom att somna på kvällarna.

Filip grät och skrek sig igenom tvättning och pyjamas och blöjbyte och kvällsmat och välling. Jag satt med honom framför Teletubbies med vällingen tills han gick med på att äta. Sen ville han inte somna utan grät bara. Jag gjorde mitt bästa ändå för att han skulle komma till ro. Annars skulle ju hans föräldrar vara tvungna att komma hem och lägga honom. Efter att ha gått med honom i famnen, insvept i en filt, och sjungit för honom i 20 minuter, så somnade han. Ändå kom hans föräldrar hem tidigt. De blev imponerade av att jag lyckats få honom att somna.

Josefin ser ut över fältet. Ska hon anta utmaningen?

"Mamma, släpp!"

Bara hon får hjälp att starta så går det bra att cykla själv.

Så här läcker var pumpan i mörkret.

Här står den utanför dörren. Vilket mästerverk!

Amir och Ulrika ville kanske också klä ut sig?

Josefin, sminkad och klädd som söt rosa häxa.

Närbild.

Thomas, vampyren, inte lika pigg på att fotas.

Japaner ser ut såhär när de har varit ute och......roat sig?

 Druckit lite för mycket kanske? Det kanske är jag som är konstigast, som fotar fulla japaner på en tågstation mitt i natten.

Klicka här för att gå tillbaka till startsidan


Skicka e-mail till
 MammasPyre@hotmail.com


23 Nov 2001 04:43 PM