23 oktober 2001


Klicka här för att gå tillbaka till startsidan

Idag var det fint väder, men inte kom vi upp tidigt för det. Vi stekte pannkakor till frukost, och det tog en evighet. Sen gick vi äntligen till Happo-En. För alla som inte vet vad det är, så är det en fin japansk park. 

I parken finns massor av spännande djur, t ex karpar och jättespindlar. Vi tog vägen genom bambuskogen och träffade sisådär trettioåtta spindlar med jättenät. Micke fotograferade och var jätterädd för alla spindlar, så jag retade honom. Han förnekar fortfarande att han är rädd för spindlar, men jag vet bättre.

I Happo-En finns en damm med karpar i. Karparna är jättestora och har stora äckliga munnar. Om man släpper i nåt ätbart i dammen så simmar alla fiskar till samma ställe. Det ser ut som om dammen kokar lokalt, där alla fiskar simmar över och under och på varandra och uppe vid ytan. Man måste se det för att riktigt uppskatta det, och tyvärr tog jag ingen bild.

Sen tänkte vi oss till Yoyogi för att slappa resten av eftermiddagen, passa på när det var soligt. Vi kom till Harajuku JR-station och gick av. Så hittade vi en fin ingång till Yoyogi - som visade sig inte gå till Yoyogiparken utan till ett shrine som ligger i anslutning till Yoyogi. Det är visserligen ett väldigt stort och fint shrine, som många turister kommer för att se, men vi ville inte dit. 

Vi gick igenom och kom ut på en bilväg på andra sidan parken. En titt på kartan visade att vi hade varit inne på parkområdet, men att vi inte hade tagit den väg som gick in i parken, utan den som bara gick förbi parken. Typiskt. Så gick vi runt hela Yoyogi, som är ganska stort, och hittade den riktiga ingången. Då var klockan redan halv fem, och snart skulle solen gå ner och parken stänga. Det struntade vi i.

När kvällen kommer och det blir mörkt i parkerna, då är japanerna inte längre blyga. I vanliga fall kan man se massor av par överallt. De är väldigt anständiga, och håller varandra i handen. De kanske kramas offentligt, men aldrig har jag sett några kyssas. Ändå har jag sett väääldigt många par. Men när man befinner sig i en park, men lite träd och buskar och bänkar, då faller den där anständigheten av. Då sitter de japanska paren i varandras knän, och kramas och pussas (och ännu värre saker som man inte kan skriva på internet utan att sätta 18-årsgräns.) På en bänk satt ett japanskt par, och gjorde just detta, fast vi var i närheten och lätt kunde se dem. Sen gick de in mellan träden. Då gick vi.

Klicka här för att gå tillbaka till startsidan


Skicka e-mail till
 MammasPyre@hotmail.com


23 Nov 2001 02:29 PM