20 september 2001


Klicka här för att gå tillbaka till startsidan

Idag var det dags att gå till svenska ambassaden och skriva upp sig som volontär om man ville vara med i Swedish Style. Swedish Style är en festival som pågår 12-28 oktober och ska visa höjdpunkterna inom svenskt mode, design, konst och annat sånt där konstnärligt. Kronprinsessan Viktoria kommer hit och inviger alltihop dessutom! Arrangemanget behöver frivilliga som hjälper till för att gå ihop ekonomiskt.

De saker som finns att göra är mest kökshjälp, servitrisjobb, utställningspersonal etc. Om man är volontär får man tillträde till vissa arrangemang som är invitation only, genom att man jobbar där... Funderade på att ta tillfället att se prinsessan på invigningen genom att skriva upp mig som servitris, men jag har ett ev barnvaktsjobb samma kväll. Pengarna eller festen...

Samma kväll som jag var där var det en fest för sponsorer. Både för företag som sponsrade och för var och en som var intresserad och beredd att betala 3000 yen i inträde. Jag satt i kassan och tog emot gäster. Vi hade fått in 470 000 yen när jag bytte av med en annan volontär. För oss som var volontärer var festen gratis. Fast större delen av tiden fick vi plocka disk.

Jag träffade en trevlig tjej där, Yukari Fujibe. Hon var japanska från Sapporo, nyligen inflyttad i Tokyo. Det visade sig att hon varit utbytesstudent i Jönköping 1999 och kunde prata bra svenska. Vi pratade en hel del och bytte telefonnummer och mailadresser.

Ambassadörens residens är stort och luftigt...

...och de har infödda tjänare som pysslar om växterna.

"Lägg pengar i Pippis häst och donera till Swedish Style"

Buffebordet. Mest japaner trots att arrangemanget är svenskt.

Se vilken ful ryggsäck som man kunde vinna i lotteriet. Och se vad mycket saker de har lagt på pianot! Det här skulle inte Kerstin gilla (min pianolärare).

Yukari plockar disk. Japaner kan inte se naturliga ut på bild, men det här är ganska representativt för henne.

Karin Runhagen (se 11 sept) och hennes inneboende Peter

Från vänster: Peter, Kristin, Karin, Yukari, som funderar på vilka saker de vill hjälpa till med.

Klicka här för att gå tillbaka till startsidan


Skicka e-mail till
 MammasPyre@hotmail.com


07 Nov 2001 11:21 AM