15 september 2001


Klicka här för att gå tillbaka till startsidan

På morgonen kom vi inte upp förrän vid elva.  Idag firades de gamlas dag i Japan, så ett karnevaltåg skulle passera förbi vårt område. Vi var ute hela familjen Vakili och jag och följde med tåget. 

Där var det barn som bar ett "portable shrine" (bärbart tempel) som Ulrika uttryckte det. De var klädda i traditionell klädsel utanpå sina egna. Tåget fortsatte till det närmaste templet. Där fanns det bord uppställda där olika saker såldes. Barnen fick varsin lott i ett lotteri där man drog i ett snöre och fick en present som man inte visste vilken på förhand. Sen köpte vi smak-is, där isen smaksätts genom att man häller en färgad och smaksatt lösning över isen i en bägare. Det fanns smaker som citron, cola, persika och apelsin. Lite för sött, men svalkande.

Det bärbara templet med en skolklass som bärare.

Här tar man seriöst på karnevaltåg. Allt ska hålla perfekt ordning

Trumma och trummis i karnevalståget

Söt traditionellt klädd japansk skolflicka

Grillad majskolv Take Away

Nån okänd snygging jag plåtade

Thomas och Josefin framför snörlotteriet

Familjen Vakili med smak-is

På eftermiddagen besökte vi Aquacity, en stor anläggning med massa affärer och ett inomhustivoli. Jag bestämde mig för att gå på det tivolit senare nån dag. Ulrika berättade att japaner är förtjusta i theme parks och därför var platsen upplagd efter vissa teman.

Nästan med en gång blev vi hungriga, så vi åt middag på La Bohème. Barnen fick pizza. Jag åt "spicy tomato sauce with spagettini" och Wakame-sallad. Salladen var väldigt typiskt japansk i smaken (om det finns nåt typiskt japanskt). I salladen ingick, förutom vanlig grönsallad, sojasås, färsk tofu, alger och tång. Mycket intressant och riktigt god sallad!

Rainbow Bridge sedd från Aqua City. Notera badplatsen centralt i Tokyo.

Nån okänd snygging Amir plåtade framför ett intressant museum

Klicka här för att gå tillbaka till startsidan


Skicka e-mail till
 MammasPyre@hotmail.com


07 Nov 2001 11:21 AM