14 september 2001


Klicka här för att gå tillbaka till startsidan

Igår hände ingenting =)

På kvällen skulle Thomas till svenska ambassaden för att plugga svenska. Ulrika kunde inte ta hand om Josefin under tiden, för hon skulle ut med kompisar och äta middag. 

Jag och Josefin lekte i en park intill ambassaden en stund. Sedan läste jag ur Laban och Labolina och häxan. När Thomas haft sin lektion fick jag ensam transportera mig själv och barnen genom det vilda Tokyo till restaurangen Zest där vi skulle möta Amir.

Amir var inte på restaurangen när vi kom dit. Jag blev förvånad över att kyparen förstod vad jag sa när jag sa att vi ville vänta med att beställa till "the father" hade kommit. Under tiden fick jag isvatten och barnen apelsinjuice. Alldeles gratis.

När man kommer in på en restaurang ropar den som står vid dörren nånting in i restaurangen och alla som jobbar där ropar tillbaka. Jag förstod ingenting och tittade efter fläckar på mina kläder när det hände mig första gången. Amir förklarade senare att det var att man hälsar alla gäster välkomna. Det är ju en trevlig sed!

Amir kom en kvart senare än vi. Jag åt mjuka tacos med lök och broccoli stekt i sojasås, avokadodip, starka grönsaker i dressing, hemgjort potatismos och böndip. Mycket gott! Amir köpte en Margarita (drink, inte pizza) som barnen smakade på och tyckte om.

Senare på kvällen ringde Ulrika. Jag skulle komma till Roppongi för att gå ut och dansa med henne och hennes vänner. Det visade sig bara vara Anette kvar, för de andra hade åkt till en karaokebar istället.

Vi gick till slut till El Cafe Latino där man kunde dansa salsa. Vi fick en gratis drink och jag drack en dyr drink (1200 yen) med jordgubbssmak. Den var stark så bara halva gick ner.

Så dansade jag salsa med han från Venezuela som berömde min dansstil, den berusade japanen som inte kunde engelska men hade roligt ändå, han från Peru som bjöd upp mig 10 ggr till, han som inte ens presenterade sig utan var så full att han försökte ta sig rätten att klämma på min häck och mina lår och dyka i min urringning tills jag stoppade honom, han som inte kunde hålla takten, han som aldrig ville sluta... Jag hade kort sagt jättekul!

Vi kom hem klockan 03.

Så här gick jag inte klädd när vi gick ut. Men jag funderade på det.

Klicka här för att gå tillbaka till startsidan


Skicka e-mail till
 MammasPyre@hotmail.com


07 Nov 2001 11:21 AM