12 oktober 2001


Klicka här för att gå tillbaka till startsidan

Idag gav jag mig sent på dagen ut efter dykcenter. Det låg ett i närheten av ambassaden så jag åkte dit med Ulrika, som skulle dit och hämta Thomas till svenska skolan.

Det första stället gick jag runt och letade efter i en evighet, men jag kunde inte hitta det bland alla japanska skyltar. Så jag tog det andra. De talade om att det första stället hade flyttat och gav mig den nya adressen. Det här stället hette Aquavit, men det är inte sånt man dyker i. Hon kunde lyckligtvis lite engelska så jag kunde få ut en massa information. Det var väldigt dyrt alltihopa. 26 500 yen skulle det kosta bara för dykutflykten. Till det tillkom utrustning 15 000. Det lät så maffigt att jag hoppades att det fanns något bättre, för i den prisklassen dyker jag inte. Jag betalade så där mycket för att få mitt dykcertifikat!

Den här gången hade jag mer marginal för att komma till familjen Rex. Jag hade tagit med mig Alice i Underlandet på video och den tittade vi på. Sen var det nästan läggdags och efter att ha brottats i 20 minuter ägnade jag en timme till åt att lägga dem. Vid kvart i tolv fick jag gå och gick ner till Shibuya.

Bussarna hade slutat gå, såklart. Tågen hade också slutat gå.  Eftersom jag är snål ville jag gå en bit för att spara taxipengar. Så stötte jag ihop med en full japan, det dräller av dem, ingen fara med dem. Han ville väl öva sin engelska och pratade med mig och kom till slut på att han ville veta vad jag gjorde imorgon och om jag hade pojkvän. Han var ju full så han devierade hela tiden från rätt kurs och stötte ihop med mig. Och om jag inte ville trilla ut i gatan så fick jag ju putta tillbaka honom flera gånger. Annars var han jättetrevlig att prata med. Sen tog vi en taxi tillsammans, eftersom vi ändå skulle till nästan samma ställe. När jag hoppade ur och han skulle fortsätta ville han inte ha min andel av notan så min transport hem blev väldigt billig. Man kan säga att jag betalade med mitt underbara sällskap. Visst ska man inte dela taxi med en full främling, men what the hell! Tokyo är världens säkraste storstad enligt statistiken och Herman Lindqvist.

Klicka här för att gå tillbaka till startsidan


Skicka e-mail till
 MammasPyre@hotmail.com


14 Oct 2001 06:09 PM