10 september 2001


Klicka här för att gå tillbaka till startsidan

Tidigt imorse bråkade Thomas och Ulrika när de skulle gå till skolan. Thomas hade lagt sin hög med Pokemon-kort på golvet och råkat sparka till den så den kom i oordning. Han ville sortera den innan han gick till skolan men det fick han inte för då skulle de inte hinna. Inte kunde han ta med sig den till skolan heller för det fick man inte där, och så skulle han säkert sitta och leka med dem istället för att lyssna på läraren. Så han grät och skrek och Ulrika grälade och så kom de iväg.

Det regnade, var 27 grader varmt, och fuktigt utomhus.

Jag och Ulrika satt och tittade på TV en stund, gjorde lunch, och satte ihop matsedeln för resten av veckan. Det visade sig att de alltid äter fisk på onsdagar eftersom de hämtar soporna dagen efter. På tisdagar är det vegetariskt. Idag var middagsmenyn makaroner och stekt köttfärs respektive tofu för oss vegetarianer (jag).

Ibland undrar jag hur köttätare lyckas få in kött i nästan alla maträtter. Det enda jag kan tänka mig är när man ska äta köttbullar, korv eller grillat. Annars så finns det ingen naturlig plats för kött i maten. De måste verkligen anstränga sig - lägga skinka i ärtsoppan och bacon i pannkakan och sånt där.

Senare var det dags att hämta Josefin från fyr-femman. Vi åkte båda dit och sedan handlade vi mat. Det fanns femtielva olika sorters tofu och de fyllde en hel kylhylla. Tofun var mycket mjukare än svensk tofu så jag var tvungen att kolla om det verkligen var tofu. Det kunde ju vara fetaost... Så jag frågade en ung dam. Jag blev så förvånad! För hon kunde hålla en hel liten konversation på engelska! Vanligtvis förstår japanerna inte ens vad man säger. Hon rekommenderade det största paketet, för det var mest för pengarna.

När vi kom hem skulle Ulrika iväg för att hämta Thomas vid bussen och då spelade jag och Josefin Bamse-Yatzy.

Josefin poserar

Josefin placerar tärningarna på rätt ställe.

Vad blev det, Farmor eller Skalman?

Jag hade fått numret till en tjej som heter Karin som är i min ålder. Jag ringde henne och vi pratade en stund och bestämde att träffas på Starbucks på tisdag kväll kl 19. Vi pratade också om att gå och studera japanska på en privatskola dit man kan gå när man vill och plugga ganska självständigt. Det kostar bara 8000 yen per månad (800 kr) och då får man plugga hur ofta man vill.

På kvällen tog jag mig lyxen med ett bad. Här finns det badkar, och bad är lyxigt.

Klicka här för att gå tillbaka till startsidan


Skicka e-mail till
 MammasPyre@hotmail.com


07 Nov 2001 11:21 AM