2 oktober 2001


Klicka här för att gå tillbaka till startsidan

Idag var Josefin frisk och kunde gå i skolan, så idag gick Ulrika på sin första lektion i kursen People in Japan och under tiden strövade jag runt i Omotesando och Harajuku. Mitt mål var att gå till Yoyogiparken och läsa Harry Potter men antagligen spela Pokemon istället.

Men det fanns så mycket intressant på vägen så jag kom aldrig fram. Istället gick på Kiddyland och stod framför hyllan med logiska pussel. Jag köpte två stycken som fascinerade mig. Ett av dem löste jag med en gång och det andra ska jag utsätta Mickes pappa Anders för när jag kommer hem. Men inte förrän jag löst det. På nåt område måste jag ju vara bättre än honom. (Vi tävlar i allt, spel, filosofi, trolleri och logik. Han vinner jämt. Jag känner mig underlägsen.)

Sen hittade jag en kondomeria. De sålde små broscher med "Safe Sex"-slogans på. En var på japanska så jag frågade vad det stod. (Tänkte jag skulle köpa en och ha på mig. Så när folk tycker det är exotiskt med små broscher på japanska skulle jag kunna fnissa åt att det stod nåt så simpelt som "Använd kondom!".) Alla tre expediterna såg hursomhelst mycket generade ut och sa att det var namnet på en klubb. Det blev ingen affär.

I Harajuku, de konstigt klädda människornas paradis, hittade jag ett spännande "Lip Gross" i en affär. Jag är medveten om japanernas svårighet att skilja de båda bokstäverna L och R åt, så jag förstod misstaget. Det var roligt, men lite för dyrt skämt för att köpa. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig idag.

För övrigt heter huvudgatan i Harajukus shoppingkvarter TakeShita Street. På någon låg nivå av humor är det roligt.

Klicka här för att gå tillbaka till startsidan


Skicka e-mail till
 MammasPyre@hotmail.com


04 Oct 2001 09:41 PM